Strony

niedziela, 27 maja 2012

Babka piaskowa Kasi

Babka piaskowa jednym wychodzi zawsze innym w ogóle, ja jestem innym więc fotki zrobione są wypiekowi Kasi ;). W naszej rodzinie robiona często, wszyscy lubią. Najczęściej jest zjadana zaraz po upieczeniu i koniecznie każdy sam dozuje czekoladową polewę :) mniam.

przepis: Babka piaskowa Kasi

- 1 kostka miękkiej margaryny 250g
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 4 jaja

Margaryna + cukier i cukier waniliowy zmiksować. Następnie kolejno dodawać po 1 jajku i 3 łyżkach "suchego" (obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia)

Piec w 190°C 45-50 minut

Polewa:
1/3 kostki margaryny + 1 łyżka zimnej wody + 4 łyżki cukru + 1 łyżka kakao – rozpuścić w garnku i chwilę pogotować

smacznego :)

Źródło przepisu: Siostra :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz