czwartek, 18 lutego 2016
Wolnowar 4: Smarowidło wieprzowe
- 1/2 kg karkówki (zmielonej)
- 1/2 kg słoniny świeżej bez skóry (zmielonej)
- 1/2 kg świeżego boczku bez skóry (zmielonego)
- 1 duża cebula
- 1 jabłko
- 1 czubata łyżeczka soli, 1 czubata łyżka majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu
W rozgrzanym wolnowarze (ustawionym na poziom high) umieszczamy słoninę, po 30 minutach dokładamy boczek i karkówkę, przestawiamy wolnowar na poziom low i zostawiamy na 12 h. Pół godziny przed końcem dodajemy przyprawy i pokrojone w drobną kosteczkę jabłko i cebulę i dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz