niedziela, 6 marca 2016
Kotleciki drobiowe z warzywami
Potrzebujemy:
- 1 podwójny filet z kurczaka (lub indyka)
- 1 duże jajko
- 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 mała cebula lub 1/2 pora
- 2 łyżki szczypiorku posiekanego
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
- 1/2 papryki (może być konserwowa)
- ząbek czosnku
- przyprawy do smaku (sól i pieprz wystarczy)
Mięso mielimy w blenderze lub kroimy najdrobniej jak to możliwe. Warzywa blendujemy lub drobno kroimy, wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy "do przegryzienia" na min. 30 minut.
Smażymy na oleju roślinnym: masę rozkładamy łyżką na rozgrzaną patelnię i lekko rozpłaszczamy (jest luźna). Smażymy z obu stron po 2-3 minuty.
Kotleciki wychodzą idealne, miękkie i soczyste. Nadają się też do domowych hamburgerów.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz