środa, 16 marca 2016
Pasta z mrożonego groszku czyli wegetariańska kolacja dla Shreka
Bardzo szybki sposób na idealne "smarowidło" do chleb i zdecydowanie lepiej smakuje niż wygląda :)
Nie polecam przygotowania pasty z groszku konserwowego. Idealny smak jest ukryty w groszku mrożonym.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie mrożonego groszku 450 g
- 1 mały ząbek czosnku drobniutko pokrojony lub przeciśnięty przez praskę
- 2 łyżeczki soku z cytryny (zastąpiłam koncentratem pomidorowym)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 czubata łyżka miękkiego masła
- garść świeżej bazylii lub kilka gałązek zielonej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Groszek wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy 10 minut, odsączamy na sitku i przekładamy do miski. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie blendujemy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz