czwartek, 7 kwietnia 2016
Camembert i oscypek zapiekane z dodatkami
Bardzo smaczna i aromatyczna ciepła przekąska. Przygotowałam ser typu camembert oraz oscypki.
Potrzebujemy:
- ser typu camembert
- ser typu oscypek
- kilka pomidorów suszonych z oleju
- kilka gałązek świeżych ziół (u mnie tymianek)
- ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie)
- pieprz
- konfitura z żurawiny
Sery nacinamy z góry w krateczkę, na wierzch kładziemy pokrojone pomidory suszone i zioła, całość delikatnie posypujemy pieprzem. Nie solimy gdyż sery są wystarczająco słone. Sery umieszczamy na papierze do pieczenia i robimy sakiewki, które związujemy nitką dość luźno, żeby sery mogły oddychać ;).
Camembert (po jednym dla każdej osoby) pakujemy w osobne sakiewki. Układamy na blaszcze i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C. na 18-20 minut.
Podajemy ze świeżym pieczywem i konfiturą z żurawiny.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oscypek musiał smakować obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie!
OdpowiedzUsuń