niedziela, 31 stycznia 2016

Rogaliki kruche - kopertki


Potrzebujemy:
- 3 szklanki mąki
- 250 g margaryny
- kwaśna śmietana 18% - 1 szklanka (2 kubeczki po 180g)
- cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- wiśnie drylowane (zużyłam 2 słoiczki po 690g)
- lukier (cukier puder + sok z cytryny + woda

W misie robota umieściłam wszystkie składniki jednocześnie, wyrabiałam 4 minuty. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą i umieściłam w lodówce na 40 minut. Po tym czasie ciasto podzieliłam na części, rozwałkowałam dość cienko - 2-3 mm, podzieliłam na kwadraty i zlepiałam przeciwległe końce.
Piekłam w 200% bez termoobiegu przez 18 minut.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj