wtorek, 29 marca 2016

Tatar z wędzonego łososia

 

Tatar z wędzonego łososia można zrobić w 5 minut. Bardzo dobrze prezentuje się na ciemnym pieczywie w postaci mini kanapeczek.

Potrzebujemy:
- opakowanie wędzonego łososia w plastrach (20 dkg)
- 3 ogórki konserwowe
- 1 średnia cebula
- 10 kaparów
- 1/2 pęczka koperku
- pieprz, maggi lub sos sojowy do smaku
- 1-2 łyżki oliwy/oleju rzepakowego lub z pestek winogron

Wszystkie składniki po kolei umieszczamy w w blenderze i rozdrabniamy na drobną kosteczkę, koperek drobno siekamy. Następnie wszystko dokładnie mieszamy i ostawiamy do lodówki na 1-2 godziny do "przegryzienia" składników.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj