poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Ryba i kabaczek w pergaminie

 

Smaczny, lekki obiad, idealny na niedzielę.
Papier do pieczenia wysmarowany masłem z dodatkiem posiekanego czosnku. Kolejna warstwa to kabaczek – obrany ze skórki i skrojony obieraczką do warzyw (wyszły cieniutkie paseczki, nie musiałam się obawiać, że wyjdzie twardy). Odrobina pieprzu i soli, mała łyżeczka pesto bazyliowego. Na górze wylądowała flądra z przyprawą do ryb i plasterki cytryny. Całość zawinięta dokładnie w papier, wsunięta do nagrzanego piekarnika (200°C) i pieczona 30 minut. 

Bardzo dobre, a następnym razem zrobię chyba bez ryby ;)


Źródło przepisu: pomysł własny

1 komentarz:

  1. Podoba mi się ten manewr z nasmarowaniem papieru do pieczenia czosnkowym masłem :) Ciekawi mnie ta bezrybna wersja :D

    OdpowiedzUsuń

drukuj