piątek, 21 sierpnia 2015

Barszcz fasolkowo-pomidorowy



Potrzebujemy:
- 3 średnie buraki
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- 3 marchewki
- pietruszka biała
- kawałek selera
- 2 szalotki
- cieciorka z puszki
- Po garstce żółtej i zielonej fasolki szparagowej
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół szklanki drobnego makaronu
- Przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, łyżeczka lubczyku

Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę lub słupki. W dużym garnku zagotowujemy 2 litry wody, wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa i gotujemy około 30 minut. W trakcie gotowania dodajemy przyprawy. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy, zupa jest gotowa.

Smacznego :)

1 komentarz:

drukuj