poniedziałek, 29 czerwca 2015

Ciastka owsiane – bananowe z masłem orzechowym

Takie zdrowe ciasteczka. Produkcję można bez obawy zlecić dzieciom.



Potrzebujemy:
- półtorej szklanki płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)
- 2-3 czubate łyżki masła orzechowego
- 2 duże banany
- "szczypta" posiekanych orzechów, migdałów i łyżka rodzynek

Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na miazgę. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy do połączenia z bananami. Następnie dodajemy płatki owsiane i bakalie i dokładnie mieszamy.

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki o średnicy około 6 cm i grubości ok. 1 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika - 180°C. Pieczemy 15-20 minut a następnie studzimy na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj