wtorek, 19 lipca 2016

Szybkie placki z cukinii

 

Potrzebujemy:
- 1 średnia cukinia
- 1 marchewka (opcjonalnie)
- 1 cebula drobno pokrojona
- 3-4 czubate łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- olej do smażenia






Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i całą ścieramy na grubych oczkach tarki, marchewkę również. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej, placki rozkładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoty kolor (ok. 2 minuty). Wykładamy na ręcznik papierowy. Podajemy na ciepło.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Robię dzisiaj na kolację :) Uwielbiam takie placki, trzeba korzystać puki sezon na młode warzywa.

    OdpowiedzUsuń

drukuj