niedziela, 15 marca 2020

Seleryba


 
Potrzebujemy
- seler
- kostka rosołowa
- 4 arkusze nori 
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- sól, pieprz
- mąka pszenna 
- olej do smażenia


Obrany seler kroję w plastry około 1-1,5 cm. Wkładam do gotującej się wody (z dodatkiem kostki rosołowej, sosu sojowego, liści laurowych i ziela angielskiego oraz 1-2  arkuszy nori). Gotuję do miękkości - około 15 minut, trzeba uważać żeby selera nie rozgotować bo się rozpadnie. Ugotowany seler studzę, owijam nori i jeszcze mokre obtaczam w mące.
Smażę 2-3 minuty z każdej strony.

Smacznego :)





Źródło: Jadłonomia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

drukuj